Status gezondheid

......

Beste bezorgde lezer,

Dit keer geen scherp verhaal, maar ff de status van mijn gezondheid.

Ik heb het Brian verhaal uitgesteld, omdat ik fit wil zijn als er complicaties (semi moord partijen) optreden na het posten van mijn verhaal. Ik voel me echt ziek vandaag en terror zit er niet in. Zonde, want juist vandaag heb ik de schoenpoets spullen gekregen om mijn ultimatum te gaan stellen. Die terror komt hopelijk over een paar dagen wel als ik me beter voel.

Wat is er allemaal gebeurd? Ten eerste ben ik erg moe, net als iedereen trouwens. Iedereen pas om half 3 naar bed en om 7 uur er weer uit om de bouwvakkers de ruimte in de slaapkamers te geven. Het is hier toch al lusteloos vertoefen in die bende. Het kantoor is afgesloten, dus geen computers, geen muziek, geen piano. Erg balen allemaal.

Gisteren is mijn kroon spontaan afgebroken. Ik schrok me wild. Het hele fundament, het stukje originele tand waarop de kroon gemonteerd was, is weggerot. Dit keer is het geen hyperbool om het verhaal mooier te maken. Het is letterlijk weggerot. Een bruin hoopje tandrestant is alles wat rest. Die kroon is los gaan zitten nadat Huub me een kopstoot gaf in het begin van mijn kooitijdperk. Het wiebelde een klein beetje. Ik moest toen toch al naar de tandarts voor een vulling die er toen ook is uitgekomen. Volgens de tandarts hoefde ik me over die kroon geen zorgen te maken. Nou wel dus....mijn vermoedden is dat er vuil onder de licht wiebelende (halve milimeter schat ik) kroon is gekomen. Dat is een bacteriebron geworden die mijn stukje tand heeft opgepeuzeld.

Onwijs balen. Ik zie ook niet hoe dit even snel gemaakt kan worden. Het totaal verrote fundament moet worden uitgeboord, zodoende kan de kroon niet opnieuw geschroeft worden in de originele tand. De kroon die ik nog heb, heeft gewoon letterlijk een schroefje eruit steken! Ik wist niet dat het zo gebeurde, erg interessant. Die kroon kan dus niet geschroeft worden in verrot fundament. Ik heb even gegoogled en wat blijkt, in het geval dat een kroon niet meer mogelijk is moet er een brug gezet worden. Een neptand wordt dan in het gat vast gezet door een verbinding (brug) met de buurtanden. Die verbinding wordt dan achter de gezonde en neptand als het ware met een plaatje vast gemaakt. Nou daar ben ik klaar mee! Dat wordt weer gedoe voordat het allemaal geregeld is.

Vanochtend werd ik wakker met nauwelijks gehoor in mijn linkeroor. Ik dacht dat een oordop ver in mijn oor was geraakt. Ik probeerde met een pincet dat ding te vinden. Maar tevergeefs. Erg raar, want ik zou m toch op zijn minst moeten voelen. In het ziekenhuis kon de EHBO brother niks vinden. Na overleg met de oorspecialist (de brother deed dat) moet ik nu naar de huisarts. Volgens de brother kan een ontsteking voor gehoorverlies zorgen. Dat er allemaal pus & shit achter mijn trommelvlies zit. Zo voelt het wel namelijk. Net alsof mijn oor volzit met water. Ik schrok er van dat het geen oordop was die klem zat. Hoe zit het met permanente schade? Afwachten maar hoe het bij de huisarts gaat verlopen.

Het is een rare gewaarwording. Ik kan het geluid om me heen niet goed plaatsen. Het is moeilijker om meerdere stemmen te volgen. Ik kwam terug van het ziekenhuis en ging aan tafel zitten en ontbijten met mijn medebewoners. Ik kon de gesprekken niet goed volgen. Ik moet namelijk steeds mijn rechteroor de juiste richting opdraaien om het mee te krijgen. Ik moet snel switchen en dat is niet relaxed.

Wondroos op mijn borst & buik, brandblaren van uitgedrukte sigarettenpeuken op mijn buik, geirriteerde huidplekken door tijgerbalsum die erin is gemasseerd, kapot tandvlees door het tandenpoetsen met een staalborstel, een doof oor, een verrotte tand, insomnia......

Euhm, ik voel me ziekjes ja.

Mijn grootste probleem is mijn oor. Ik wil winnen en terroriseren. Het is kut als ik minder goed kan stoken of snel een kutopmerking kan plaatsen simpelweg omdat ik nu traag ben in het volgen van gesprekken. Die tand voelt ook fucking raar aan, maar is niet cruciaal om het spel te winnen. Alhoewel, ik voel me er zwaar gefrustreerd over, wat me minder extravert maakt. Zodoende heb ik minder motivatie om even de boel op stand te jagen.

Terror Jaap is ff uitgeschakeld. Ach dan hebben de schoonmaakdames ook een paar dagen rust......

FUCK THEM ALL

De dove kwartel.