Speelgoed voor het UMC ST. Radboud in Nijmegen!

Mijn eerste officiele persbericht, geniet....

PERSBERICHT
Wijchen, 19 september 2008

SPEELGOED VOOR HET UMC ST. RADBOUD IN NIJMEGEN !…
Terror JAAP naar het ziekenhuis!


Dinsdag 23 september gaat Jaap Amesz (Terror Jaap) naar het UMC St. Radboud te Nijmegen. Niet voor zich zelf maar om daar kinderen met kanker verrassen.

Het begon allemaal toen Jaap zich heeft ingezet voor een actie van de Jeugdraad het geldbedrag ging naar de KIKA. Jaap besloot meerdere projecten te steunen. Wel moeten deze betrekking hebben op projecten die helpen bij het bestrijden dan wel behandelen van jeugdkanker.

Met deze actie, laat Jaap zien dat zijn persoon wel degelijk een maatschappelijke interesse heeft. Natuurlijk waren er legio aan goede doelen mogelijk, maar Jaap heeft bewust voor deze groep gekozen. ”Kanker is verschrikkelijke ziekte die gelukkig steeds beter te behandelen is, ik zet me daar graag voor in, omdat ik weet hoe het voelt iemand op jonge leeftijd te verliezen aan kanker.” Waarom UMC ST. Radboud? “De dochter van mijn manager wordt behandeld in het Radboud vandaar dat ik de actie daar start!”

Op de agenda staan mijn toezegging om onder andere de Bart Foundation te helpen en om aan een benefietconcert mee te doen. Kortom! Terror Jaap kan tegenwoordig beter Emo Jaap genoemd worden. “Ik kreeg het idee om gewoon eens de stoute schoenen aan te trekken en eens rond te bellen naar fabrikanten, groothandels en speelgoedwinkels om spullen los te krijgen voor de kinderafdeling van het Radbout ziekenhuis. In samenwerking met Jos van der Doelen, van van der doelen-speelgoed hebben we deze actie SPEELGOED VOOR HET UMC St. RADBOUD opgezet!”

Dinsdag 23 september om 15.00 uur zal Prof. dr. P.M. Hoogerbrugge de middag starten met een introductie en een uitleg over de behandelingen en afdelingen. Jaap zal op zijn eigen wijze de middag verder leiden. Als dat maar goed gaat!

Naast een optreden zal Jaap het speelgoed voor de afdeling Kinderhemato-oncologie aanbieden.

De aandacht voor jeugd/kinder kanker is de rode draad voor deze actie! Liever te veel aandacht dan geen aandacht!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle pers van harte welkom:
Wilt u aanwezig zijn op 23 september bij deze actie dan kunt u contact opnemen via stichtingjaap@live.nl. Wij zorgen er voor dat u een routewijzer en toestemming om in het ziekenhuis opnames te maken toegestuurd krijgt.

www.vanderdoelen-speelgoed.nl