I have a dream

James Brown is dead, but Terror Jaap is still alive!

Maarliefst 5 weken moest dit weblog het doen zonder ook maar 1 woord van mijn pen. Waarom?

De laatste paar weken zijn erg spannend geweest. Iedere keer dacht ik ‘nee, even mijn log uitstellen tot donderdag, want dan is er nieuws dat ik kan melden aan mijn fans over de talkshow’.

Nou dat had ik beter niet kunnen doen. Wat ik geleerd heb is dat het besluitvormingsproces bij grote mediapartners nou eenmaal tergend langzaam is. Op zich ook niet verwonderlijk, want belangrijke beslissingen als zenderimago, budgetten en reclame-inkomstenprojectie maak je ook niet zomaar eventjes op de bonnefooi. Daar moet je als partij nauwgezet over nadenken, de voor en nadelen afwegen.

Vandaag spreek ik me uit over het gehele reilen & zijlen van de status van Jaap’s talkshow. Dit is het juiste moment om mezelf uit te spreken, aangezien ik vandaag ben ingegaan op een interview met de Telegraaf. Veel fans snappen er niks meer van, dus bij deze alle recente informatie.

Vol enthousiasme riep ik tijdens De Gouden Kooi finale. Ik kom met een talkshow! Het voelde alsof niets me kon stoppen. De passie vloeide rijkelijk door al mijn aderen. Mijn ambitie overtrof zelfs mijn eigen gewicht en dat is heel wat kan ik je vertellen!

De afweging was enorm moeilijk vlak na DGK. Wat is de juiste koers? Nu meteen op internet doorknallen en flowen op de enorme cultstatus die ik vanuit De Gouden Kooi mee heb gekregen? Of toch de trage processen ingaan van grote mediaspelers.
Ik kreeg veel positieve berichten van gekwalificeerde vakmensen die er van overtuigd waren dat ik het in me had om op Jaapstijl de host te zijn van een alternatieve talkshow. Het was een logischere keus om meteen te proberen nationaal te gaan en als dat op niets zou uitdraaien de focus te verleggen op regionaal/internet

Zodoende werd met het productiebedrijf Talpa een pilot gemaakt. Deze pilot ligt bij grote mediaspelers. Er zijn gesprekken met meerdere partijen. Het besluitvormingsproces duurt nou eenmaal lang. Meer kan ik er ook niet aan doen. Ik kan niet toveren.

Voor iedereen…..
Voor al die duizenden Hyves berichten……
Voor al die praatjes in de supermarkt en op straat…..

De show er komt in 2009.

Kusjes,

Terror Jaap